За нас

Дървени къщи

Технология

Фирма ‘ Норивахаус’ предоставя уникалната финландска строителна система за дървени къщи от масивни кръгли иглолистни трупи:

– Бор, Ела, Смърч, Лиственица, Кедър 

Фирма Норива е регистрирана през 1990 г с основна дейност: инновация, трансфер, маркетинг на нови технологии и продукти, като реализира проекти в българия, китай, русия и съединените американски щати.
През 2014 г прераства в норивахаус с прeдмет на дейност единствено в проектиране, производство и монтаж “до ключ” на сглобяеми дървени къщи от трупи, от масивна иглолистна дървесина.
Предимствата на дървените къщи от кръгли трупи ги правят предпочитани поради факта, че дървото е най-добрият естествен топлоизолатор:
През лятото тези къщи съхраняват прохладата, а през зимата
Топлината – еднакво уютни през всички сезони на годината.
На клетъчно ниво дървесината „диша” , което дава възможност на
Проникващият по естествен начин въздух да се йонизира от съдържащите се в дървото смоли. Това въздейства благоприятно върху биоритъма на човешкият организъм – предразполага към релакс, здравословен сън, жизнена мотивация и дълголетие, предлага прекрасен аромат на горска свежест – ето само част от позитивите на къщите от кръгли трупи, които са им завоювали правото да бъдат наричани „дървените къщи доктор„ или „лекуващите къщи”

Строителната система е еднакво подходяща за изграждане на фамилни дървени къщи, дървени детски градини и кътове, дървени къщички върху дърво, дървени туристически селища, дървени руски бани, дървени ресторанти, дървени крайпътни заведенения, дървени беседки- барбекюта и др.
Съгласно закона за устройство на територията / зут / дървените къщи попадат в пета категория – дървени фамилни къщи за целогодишно обитаване и съобразно статута на парцела, на който ще се строят, се комплектоват с необходимата архитектурна, конструктивна и технологична документация.
Дървените къщи от масивни кръгли трупи са особено привлекателни и предпочитани от младите семейства, поради това, че всяка фамилна къща се проектира и изпълнява според индивидуалните желания на клиентите. Гъвкавата строителна система дава възможност да се реализират проекти с чудноват и фантастичен дизайн удовлетворяващ едновременно интересите на възрасстни и любопитното детско въображение. Тези къщи създават условията за най-здравословен климат за отглеждане и израстване на децата. В много европейски страни ипотечното кредитиране стимулира и мотивира построяването на домове за младите семейства. Тази схема на кредитиране е актуална и у нас.